Noé Állatotthon Noé Állatotthon

Albérlő a kutyaólban

2011.02.09

ASTORT KILAKOLTATTÁK

Egy blöki házában találtak meg a zsaruk az elõlük menekülõ betörõt Szarvason. A balek fickót lefülelték, pedig még morogni is megpróbált, hogy megtévessze az egyenruhásokat.

Szerette a játékgépeket a szarvasi K. J. Úgy gondolta, magának is beszerez egyet otthonra, legalábbis ezt a mesét adta elõ, amikor a nyomozók megkérdezték, mit akart csinálni egy ilyen masinával. A detektívek csak feltételezik, hogy a betörõt valaki megbízta, nagy pénzt fizetne egy ilyen gépért, amit illegálisan állítana fel valahol. De ezt egyelõre nem lehet bizonyítani.

Január 12-én éjjel a szomszédok szóltak be a Szarvasi Rendõrkapitányságra, hogy a Rubin presszóba betört valaki. A zsaruk percek alatt a helyszínre érkeztek. Látták, hogy a szórakozóhely ajtaját valóban felfeszítették, a járdán pedig ott állt egy kézikocsi, rajta a pénznyerõ automata.

– A kocsihoz persze ember is tartozott, aki a rendõrautót meglátva azonnal futásnak eredt. Kollégámmal, Csorba Ferenc õrmesterrel kipattantunk a kocsiból, és utánaeredtünk – idézte fel a történteket Darvas Sándor törzszászlós, a kapitányság járõrvezetõje.

– A tolvaj át akart mászni az egyik ház kerítésén, hogy a hátsó kertek felé meneküljön el, de fennakadt. Az ég felé kalimpáltak a lábai, nehéz volt nevetés nélkül megállni a látványt.

Végül sikerült magát leakasztani a menekülõnek, és megrohamozni a következõ kerítést. A zsaruk ekkor már csak méterekre voltak tõle, ezért õk is átmásztak azon a vaskapun, ami mögött eltûnt az emberük.

– A kertben már nem láttunk senkit, csak egy borjúnyi, ám igen megszeppent kutyát – folytatta a járõrvezetõ. – Mint késõbb kiderült, Astor, a hatalmas berni pásztor még csak nyolc hónapos, és amilyen méretes, olyan jámbor kölyökkutya. Ráadásul értetlenül bámult hol ránk, hol az óljára. Közelebb lopakodva észrevettem, a kutya házából két, lábban végzõdõ cipõ kandikál ki, vagyis nem a házi kedvenc csente el még este a gazdája papucsát. A kutyaólból végül elõkerült az ismerõs bûnözõ, akit az éjjel jól megkergettünk. A kutyaház albérlõje persze rögtön kijelentette, nem õ tört be a kocsmába. Fát gyûjteni indult, és meglátta a játékgépet az utcán. Éppen felrakta a kézikocsijára, amikor megjelentek a zsaruk, tudta, nem hinnének neki, ezért inkább elfutott. Kiverte a víz, amikor meglátta a kilakoltatott Astort, és hálát adott a sorsnak, hogy a gazdi nem egy évvel korábban szerezte be a berni pásztort, mert ha nem egy kölyökebbel akad öszsze, akkor igencsak megbánta volna az éjjeli kalandot.

V. A.

(Zsaru, 2011/04/4. o.)

Forrás:http://www.zsaru.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=3042