Noé Állatotthon Noé Állatotthon
Csodálatos módon három hónap után hazatért Arnold!

Csodálatos módon három hónap után hazatért Arnold!

2011.08.30

Gazdái nem adták fel a keresést, így 14 heti kóborlás után végül visszatérhetett szerető családjához, Arnold a 14 hónapos N agy Svájci Havasi Kutya. A csodát sosem látott összefogás előzte meg, egy közösségi portálon több tízezer ember osztotta meg naponta a csellengő kutyát kereső posztokat és videót. Rengetegen drukkoltak az USA tagállamaiból, Olaszországból, Franciaországból és Szlovéniából is.

Manka története

Manka története

2011.03.22

Az emberek, csak a csillogó dolgokat veszik észre, pedig a drágakő, kezdetben csak egy piszkos kavics, ezért nem is gazdagszanak meg...

Hűség

Hűség

2011.03.22

Beteg társát őrzi a cunami után egy kutyus.

Albérlő a kutyaólban

Albérlő a kutyaólban

2011.02.09

Egy blöki házában találtak meg a zsaruk az elõlük menekülõ betörõt Szarvason. A balek fickót lefülelték, pedig még morogni is megpróbált, hogy megtévessze az egyenruhásokat.

Bors: A legszebb keverék kutya

Bors: A legszebb keverék kutya

2010.11.26

A szépség mellett a kiemelkedően jó és kedves természet is győzedelmeskedett a Bors keverék kutya szépségversenyén: a szavazatok 40,5 százalékával Füles kutya nyert.

A kutya, 'aki' megregulázza az oroszlánokat Abonyban

A kutya, 'aki' megregulázza az oroszlánokat Abonyban

2010.04.21

Szolnok - Közkívánatra mégsem keres új otthont az Abonyi Vadaspark tulajdonosa az oroszlánjai között élő keverék kutyának. Mivel az eb jelenleg két oroszlánnal összezárva is őrzi falkavezér szerepét, így szakmai szempontból mindenképpen el kell választani eddigi lakótársaitól. Ám végül mégsem ajándékozzák el, hanem önálló kifutót alakítanak ki a számára.

Pedigré nélkül

Pedigré nélkül

2010.03.10

Szépek, kedvesek, okosak, hűségesek. Kell ennél több? Szerintem nem.

Fajtatiszta vs. keverék kutya

Fajtatiszta vs. keverék kutya

2009.12.02

Nagyon gyakran hallani azt az elméletet, miszerint a keverék kutyák sokkal egészségesebbek, mint fajtatiszta társaik. Az elmélet hívei azzal érvelnek, hogy a fajtatiszta kutyák tenyésztése során a zárt populáción belül a szelekció miatt folyamatosan szűkül a génkészlet, nő tehát a beltenyésztettségi szint, csökken a genetikai változatosság.

A keverék is kutya

A keverék is kutya

2009.12.02

Valószínűleg olvasóink között is sokan vannak, akik egy keverékkel kezdték kutyás pályafutásukat, vele tanulták meg az alapokat, jártak le először egy kutyaiskolába, de legközelebb már egy fajtatiszta kutyát választottak, mivel "komolyan" akartak kutyázni.

Az elfeledett fekete kutyák

Az elfeledett fekete kutyák

2009.11.24

Ne gondoljuk, hogy a kutyaélet könnyű. Vannak persze szerencsés négylábúak, akiknek tényleg az. Akiknek megadatott a meleg otthon, a szerető gazdi, a mindennapi betevő. És vannak a kevésbé szerencsések, akik egy bokor aljában látják meg a napvilágot, akiket kidobnak, kikötnek, éheztetnek, megkínoznak és örök kóborlásra, menekülésre kárhoztatnak.