Noé Állatotthon Noé Állatotthon
Művégtaggal kedvencünkért

Művégtaggal kedvencünkért

2011.02.11

Az állatok sokféle módon segítik az embereket: védelmezik őket, ha szükséges, látnak vagy hallanak helyettük, figyelmeztetik őket a közeledő epilepsziás rohamra, ajtót nyitnak vagy földre ejtett tárgyat emelnek fel, jókedvre derítik az embert, és még sorolhatnánk. Előfordul, hogy a gazdák kerülnek abba a helyzetbe, hogy a velük élő vak, süket, mozgáskorlátozott vagy egyéb módon segítségre szoruló állat számára próbálnak minél teljesebb, élhetőbb életet biztosítani.

Tudta-e?

Tudta-e?

2010.08.21

Egyik olvasónk küldte be az alább olvasható cikket, köszönjük!

Kutyával Ausztráliában

Kutyával Ausztráliában

2010.05.06

Melbourne-ben rengeteg házban él valamilyen házikedvenc, főleg kutya és/vagy macska. A házikedvencek tartását itt nagyon profin szabályozzák, és az emberek a szabályok betartását komolyan is veszik. Először is, alap, hogy a kutyákba és macskákba kötelező microchipet ültetni, majd ugyancsak kötelező regisztrálni az állatot (3 hónapot betöltött kortól) a lakóhelyhez tartozó Council-nál.

Cumiztatás helyett gyomorszonda

Cumiztatás helyett gyomorszonda

2010.04.21

A gyomorszondáról.

Kutya-macska barátság

Kutya-macska barátság

2010.04.06

Mondhatni, örök kérdés: vajon létezik, létezhet-e baráti kapcsolat a négylábúak között?

Szimat

Szimat

2010.03.21

Egy nedves kutyaorr közeli látványa, amikor a gazdi legszebb álmából riad fel, nos, nem tartozik feltétlenül a legnemesebbnek vélt testrészek közé, mégis, legyen bár hosszúkás vagy lapos, markáns vonalú vagy finom metszésű, négylábú barátaink egyik legfejlettebb és leghasznosabb érzékszervéről van szó.

Felkészülés a télre!

Felkészülés a télre!

2010.03.16

A kutyák háziasított állatok, ezért nem tekinthetőek azonosnak vadon élő őseikkel, fajtától függően a hideget is eltérően tolerálják. Téli hideg idején figyelemmel kell legyünk a kutya testméretére, szőrzete típusára, korára és esetleges betegségeire. A kistestű, rövid szőrű (pl francia bulldog, csivava), fiatal vagy idős kutyák különösen érzékenyek a hidegre, hőháztartásuk labilisabb, mint társaiké.

Abonyi magánzoo

Abonyi magánzoo

2010.03.16

Ha vasárnap, akkor kirándulás. A március 14-i hétvégén az abonyi Magántulajdonú Állat- és Szabadidőparkba látogattunk el.

Ivartalanítás

Ivartalanítás

2010.01.10

A nem tenyésztésre szánt, kedvencként tartott állatok ivartalanítása ma már Magyarországon is részét képezi a felelős állattartásnak. Mind állatorvosi, mind állatvédelmi szempontból számos megalapozott érv hozható fel a beavatkozás mellett.

Cukor a gyógyításban!

Cukor a gyógyításban!

2010.01.07

Sajnos, találkozhatunk néha olyan sérülésekkel, melyeknek a kiterjedése vagy elfertőződöttsége miatt nem jöhet szóba a seb összevarrása, ilyenkor az érintett területet nyitottan kell kezelni, ez viszont problémákat vet fel. Hogyan kerüljük el a beszennyeződést? Mit tegyünk a folyamatos váladékozással?

Küzdelem a legyekkel

Küzdelem a legyekkel

2009.12.29

Minden gazdát érintő probléma a nyári melegben a rengeteg légy. A legyek sok ebnek okoznak kellemetlenséget, hiszen kicsípik fülüket.  Az önkéntesek sok kísérletezés után végül találtak számukra egy viszonylag hatásos kezelési módot.

Energiafűz

Energiafűz

2009.12.29

Az energiafűz alkalmas kennelek elválasztására, de nyáron - tapasztalataink szerint - az ebek szívesen hűsölnek jótékony árnyékában.