Noé Állatotthon Noé Állatotthon

Abonyi magánzoo

2010.03.16

Ha vasárnap, akkor kirándulás. A március 14-i hétvégén az abonyi Magántulajdonú Állat- és Szabadidőparkba látogattunk el. Az állatkertről a közelmúltban hallottunk először az M1 egyik délelőtti műsorában, ahol a park tulajdonosa, Tóth Tibor nyilatkozott álmukról, az állatkertről, amit küzdelmes munka árán sikerült megvalósítani, az akadályokról és buktatókról, amiken keresztülmentek, amíg eljutottak a megnyitásig, illetve a gondokról és problémákról, amikkel mindmáig meg kell küzdeniük napi szinten.

Az állatkert Budapestről kb. 1 óra alatt megközelíthető, és megéri az időt és fáradtságot ellátogatni ide.

A park gyönyörű erdős környezetben található a város szélén. Az állatok kényelmes, tág kifutókban szemlátomást jól érzik magukat.

Az állatkert állománya folyamatosan bővül, néhány hét múlva kisoroszlánok simogatására is lesz lehetősége a látogatóknak.

Buborék, a növendék viziló szintén nagy erővel vonza a látogatokat. Ezt a bájos, barátságos állatot webkamerán keresztül is megfigyelhetik az érdeklődők:
http://www.freeweb.hu/maganzoo/index.php?reference=webkamera1&szamlalo=false

DSCN2512

Itt pedig egy videofilmet láthatnak, ahogy játszik: http://www.youtube.com/user/maganzoo#p/a/u/2/IAEZvbvPd-g

Az állatkert másik látványossága az oroszláncsalád, akik egy kutyával, Bogival osztják meg kifutójukat, akivel együtt nőttek fel. Ottjártunkkor a gondozó pont simogatta, játszott Mundoval, amibe Bogi is boldogan kapcsolódott be.
Video az oroszlánokról: http://www.youtube.com/user/maganzoo

Emellett élnek itt  ormányos medvék, zebrák, csacsik, struccok, lovak, nyuszik, majmok és még sok más állat.

DSCN2520

DSCN2522

Mindenkinek melegszívvel ajánljuk, hogy szakítson időt egy szép tavaszi-nyári-őszi napon, és látogasson el barátaival és családjával erre a csodálatos helyre.
 
Az állatkertről további információk: www.maganzoo.fw.hu

Jó szórakozást minden látogatónak!