Noé Állatotthon Noé Állatotthon

Cukor a gyógyításban!

2010.01.07

Sajnos, találkozhatunk néha olyan sérülésekkel, melyeknek a kiterjedése vagy elfertőződöttsége miatt nem jöhet szóba a seb összevarrása, ilyenkor az érintett területet nyitottan kell kezelni, ez viszont problémákat vet fel. Hogyan kerüljük el a beszennyeződést? Mit tegyünk a folyamatos váladékozással?

Erre alkalmazzuk nagy sikerrel a cukorterápiát. Elsőre furcsán hangozhat, de ez nem más, mint a háztartásokban is előszeretettel használt kristálycukor. A cukornak köszönhetően a seb elfertőződése kb. 1 héten belül megszűnik, hiszen antibakteriális hatással bír. Amint a gennyesedés alábbhagy, a szervezet tud koncentrálni a gyógyulásra, így megindul a sarjszövetképződés. A változás innentől szinte hihetetlen, napról-napra húzódik össze a seb. A cukorterápia akkor is alkalmazható, amikor a sérülés akár olyan mértékű, hogy a csont is szabadon van.

Alkalmazása borzasztóan egyszerű: a sebfelszínt megtisztítjuk csapvízzel, majd megszórjuk kristálycukorral legalább 1 cm vastagságban, ezt a felületet jóddal meglocsoljuk, hogy a seb nedvesen tartásával elkerüljük az ép szövetek elhalását, végül pedig kötést teszünk a területre, hogy a cukor hosszan kifejthesse hatását. A sérülés mértékétől függően első nap kétszer, egy hétig naponta, majd kétnaponta kötözzük az állatot. Nagyon fontos figyelemmel kísérni a kötözési területet, ha ez végtagon található, nehogy elszorítsuk azt, ha ez megtörténik, azonnal le kell vágni a kötést, a beduzzadt lábvéget megmasszírozni és lazán újrakötni a sebet.

Ez a módszer látványos, gyors, olcsó és nemcsak hogy fájdalommentes, hanem a cukor még fájdalmat is csillapít.

A kezelés:

A gyógyulás folyamata:

 2010. januárjában Amy sebe így néz ki:

 amy

Jobbulást mindenkinek!